Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić su dvojica radnika Janog komunalnog preduzeća “Vodovod” Bor, S.J. (59) iz sela Luka i D.D. (50) iz sela Zlot. Prema optužbama, S.J. se sumnjiči da je upravljao službenim vozilo JKP “Vodovod” kada je nehotice naletio na dvogodišnju djevojčicu na Banjskom putu, dok je D.D. bio sa njim.

Prema njihovom priznanju, njih dvojica su 26. marta izvršili zločin nad malom Dankom. Prvo su je udarili automobilom, a potom je jedan od njih izašao iz vozila i rukama zadavio dijete koje je ležalo na putu i plakalo. Nakon nestanka male Danke Ilić, osumnjileni su vrlo brzo privedeni i ispitani. Na saslušanju su tvrdili da nemaju nikakve veze sa nestankom djevojčice.

Ovi novi detalji iz istrage otkrivaju dodatnu složenost i okolnosti koje su vodile do otkrića zločina. Sumnjivost osumnjičenih je dovela do intenzivne policijske akcije, koja je uključivala pretragu različitih područja u nadi da će pronaći tijela koja su osumnjičeni zakopali.

Ključni momenat je bio objavljivanje snimka iz Beča, koji je dao nove perspektive istrazi. Taj snimak, zajedno sa izjavom osumnjičenih, stvorio je jasnu vezu između njih i nestanka djevojčice. Izjava “Jesi li vidio ovo u Beču, izvukli smo se” otkriva unutrašnji dijalog koji je policiji dao ključnu informaciju o mogućoj umješanosti osumnjičenih u nestanak djevojčice. Ovaj detalj je vjerovatno bio prelomni trenutak u istrazi, vodeći do hapšenja i priznanja osumnjičenih.