U Višem javnom tužilaštvu u Nišu za sutra je zakazano novo saslušanje Gorana Džonića (54), umirovljenog vatrogasca, osumnjičenog da je u noći između 26. i 27. septembra na području sela Moravac ubio svoju rodbinu. Zbog čega je vlastite sinove, ali i dvojicu susjeda označio kao svoje suučesnike, a znao je da oni nemaju nikakve veze s zločinom.

Monstruozno djelo

Kako otkriva naš izvor, sumnja se da je Džonić namjerno lagao da su mu sinovi Stefan i Milan te braća Milošević iz Moravca, Kostadin i Konstantin, poznatiji kao braća Jojka, pomogli u zločinu kako bi zaštitio svog pravog pomagača u zločinu. ubojstvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25).

– Prvo mora otkriti zašto je upleten, tj. zašto je počinio tako monstruozan zločin. Zatim mora objasniti zašto je svoje sinove nazvao suučesnicima kada je znao da su svaki od njih bili na poslu u vrijeme ubojstva. Također, Džonić bi trebao odgovoriti na pitanje da li je braću Milošević umiješao u pokolj jer je znao da imaju kriminalnu prošlost i da su kao takvi podobni da u njih upiru prstom – kaže izvor Kurira i dodaje da su sve te nelogičnosti tužitelj mora pojasniti.

Naš sugovornik kaže da protiv braće Džonić i braće Milošević za sada nema drugih dokaza, osim izjave Gorana Džonića, a kolege Stefana Džonića su u ponedjeljak u tužiteljstvu potvrdili njegov alibi, tj. rekli su da je u noći između 26. i 27. rujna bio na radu u Vojsci Srbije. Izvor kaže i da se očekuje da će kolege Milana Džonića, kao i svjedoci braće Milošević, potvrditi svoj alibije.

– No, pitanje je je li umirovljeni vatrogasac trostruko ubojstvo počinio sam ili je morao imati barem jednog suučesnika – kaže izvor i nastavlja:

Skriva pomoćnika

– Sve je više onih koji smatraju da Džonić svjesno sabotira istragu kako bi zaštitio nekoga do koga mu je stalo, a tko je možda s njim počinio ovaj zločin. Istražiteljima je namjerno ukazivao na pogrešne ljude kao na svoje suučesnike kako bi možda pravi suučesnik ili čak izvršitelj imao vremena pobjeći. Ono što je za istražitelje i dalje zanimljivo je naušnica pronađena na mjestu gdje su spaljena i zakopana Đokićeva tijela.

– Na mjestu spaljivanja tijela pronađena je ženska naušnica, ali nije poznato da li je ovaj nakit pripadao Gordani ili Lidiji. Ako se utvrdi da naušnica nije pripadala ubijenim ženama, onda je nedvojbeno pripadala nekome tko je bio na mjestu zločina – kaže sugovornik.

Podsjetimo, Goran Džonić je na policijskim saslušanjima nekoliko puta mijenjao iskaz, a u tužiteljstvu se branio šutnjom.