Novi detalji istrage o smrti Andrijane Lazić, pjevačice i pripadnice MUP-a RS-a Bijeljine, otkrivaju složenu situaciju koja izaziva sumnje i dileme u njenoj porodici. Prvobitno izvještaji su sugerirali da je Andrijana poginula nakon pada s 24. sprata zgrade u Dubaiju, ali bez vidljivih velikih povreda.

Porodici nije pokazano tijelo Andrijane kako bi se izbjeglo dodatno traumiranje, ali se sada razmatra mogućnost ekshumacije radi saznavanja istine. Tri djevojke koje su bile s Andrijanom tvrde da nisu čule ništa sumnjivo, a obdukcija nije pokazala tragove alkohola ili narkotika u njenoj krvi.

Prijatelji Andrijane otkrili su da je bila potištena zbog neuspjele ljubavne veze, ali su istakli da nikada nije pokazivala znakove suicidnih misli. Sumnja se da je bila likvidirana, s obzirom na to da je relativno teško pasti sa 24 sprata zgrade zbog sigurnosnih mjera.

Njen mobilni telefon je ostao u policiji, a u njemu su pronađene prijeteće poruke koje bi mogle biti povezane s motivima događaja. Šef policije u Dubaiju je odredio zadržavanje Andrijaninih prijateljica, ali su one puštene na molbu njenog oca Nebojše Lazića. FBI će, prema navodima, biti uključen u istragu kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.