Maca Diskrecija, poznata i kao Senada Nurkić, stekla je popularnost svojim učešćem u rijaliti programu “Parovi”. Rođena je 9. ožujka 1991. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina.

Njeno porijeklo vuče korijene iz izuzetno siromašne obitelji, gdje je jedini član njena majka Enesa Nurkić. O očevom identitetu ne zna se ništa, jer ga nikada nije upoznala, a niti je on pokazao interes za nju. Enesa je, gostujući u emisiji Glamur, otkrila da joj je otac Maci, kad je saznao za trudnoću, ponudio novac kako bi izvršila pobačaj.

Naime, Maca nikada nije imala priliku da upozna svog oca, s obzirom na to da je bio u braku u vrijeme kada je njena majka zatrudnjela. Enesa je podijelila više pojedinosti o toj priči.

Nikada nisam skrivala od nje identitet njenog oca. Ona je već bila punoljetna. Nisam željela da ga prizna kao oca, jer je bio oženjen i nisam željela da ugrozim nečiji brak. U to vrijeme nisam imala dovoljno iskustva da se zaštitim. Rodila sam je sa 20 godina, a ja sam iz 1971. godišta. On je tada već imao četvorogodišnju kćerku. Dao mi je novac za čišćenje, ali ja nisam željela da ga prihvatim. Nije on jedini krivac, i ja sam kriva jer se nisam dovoljno raspitala. Ona je proizvod neuzvraćene ljubavi, ali sam odlučila preuzeti odgovornost sama, čak i ako to znači da ću spavati po putu. Nisu mi dozvolili da je dovedem kući odmah, ali su me tek nekoliko dana kasnije prihvatili očuh i majka. Ulagala sam sve napore da joj obezbijedim sve što poželi – objasnila je gospođa Nurkić.

Maca je tvrdila da je tražila oca i nije ga uspjela pronaći, ali prema riječima njene majke, to nije tačno, jer je ona znala gde njen biološki otac živi.