boja sakoa

Njemačka kancelarka Angela Merkel dočekana je od strane “Aleksandra Vučića” na aerodromu Nikola Tesla, poslije čega je organizovan svečani doček ispred Palate Srbije. Nakon toga su kancelarka i predsjednik Aleksandar Vučić obavili razgovor nasamo.

Međutim, ono što je zanimljivo svjetskoj javnosti već godinama je jednostavan način na koji se kancelarka Angela Merkel oblači, od svog stila odijevanja kancelarka nikad nije odustala. Poneko bi rekao čak da se oblači “dosadno”, ali pantalone i sakoi s tri ili četiri dugmeta u kojima je uvijek možemo vidjeti, nisu tu “tek tako”.

Mnogi nagađaju da boja sakoa kojeg Angela obuče može da otkrije njene namjere i raspoloženje.

Pa tako kancelarka preferira da bira mirnije boje za formalnije događaje, a jarke boje su rezervisane za međunarodne ili događaje koji su manje formalni. Sivi sako oblači kada ima sastanke jedan na jedan, dok bež i bijelo oblači kada ima namjeru da pošalje poruku mira.

Plava boja joj je omiljena kada putuje u inostranstvo, inače joj ova boja lijepo pristaje a stručnjaci kažu da ova boja odaje utisak objektivnosti, skladnog reda i važnosti.

“Angela preferira ružičastu, narandžastu i ljubičastu boju tokom neformalnih sastanaka kako bi izrazila optimizam, radost i otvorenost”, rekao je jedan stručnjak.

Crvena boja simbolizuje energiju i moć, stoga Merkel nikda ne vodi pregovore unutar partije u sakou ove boje. Ovo sigurno nije slučajnost, nego suptilan potez moći mnogi smatraju.

S obzirom na to da je u zvaničnu posjetu Srbije stigla u sakou bež boje, to kao što je već pomenuto, znači da želi da pošalje poruku mira svojim dolaskom!

Pogledajte kako je kancelarka izgledala pri dolasku u Beograd:

angela merkel u srbiji

angela merkel u srbiji