Bila je velika zvijezda Jugoslavije: Udavala se tri puta, a na kraju umrIa sama – Na dan njenog spr0voda se desio veliki skandaI (Video)

0
225

Zorana Novaković koja je poznatija bila kao Lola je smatrana kao jedna od najvećih zvijezda tokom šezdesetih i sedamdesetih godina na našim prostorima. Rodila se u Beogradu, dok je svoju karijeru krenula sa 22 godine kada je ona kao stalni vokalni solista primljena u Radio Beograd.

Ona je bila specifična sa svojim toplim glasom, dok je ona iste te godine branila i boje Jugoslavije na sajmu u Lajpcigu, gdje je također i snimila svoju prvu ploču sa pjesmama i kubanski hit na španskom jeziku.

Ona je nastavila nizati uspjehe u Mađarskoj, Švicarskoj, Poljskoj i mnogim drugim zemljama, a isto tako je postala velika zvijezda na Bliskom istoku, dok se vratila u Beograd jer je nju mučila nostalgija.

Imala je buran privatan život, a čak se tri puta udavala, dok je prvi put stala na ludi kamen sa profesorom fiskulture Borom Kragujevićem sa kojim je ona bila u braku nešto manje od dvije godine, a onda se udala za Mila Jovanovića koji je bio predstavnik avio kompanije i taj je brak trajao četiri godine, a ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.

LEAVE A REPLY