Test vida za raspoznavanje boja, poznat kao Ishihara test ili test za daltoniste, sastoji se od 15 kartica, a svaka kartica sadrži skup šarenih tački ili linija. Unutar ovih šara se nalazi broj, obično napisan u drugoj boji od ostalih šara na kartici. Da biste uspješno rijepili ovaj test, potrebno je prepoznati točan broj koji je prikazan na kartici. Ovaj test se koristi za dijagnosticiranje daltonizma ili poremećaja u percepciji boja.

test za daltonizam, daltonizam test

Ishihara tesdt za daltonizam sastoji se od kartica s različitim bojama i brojevima. Osobe s normalnim vidom mogu jasno vidjeti brojeve na karticama, dok osobe s određenim oblicima daltonizma ili drugim poremećajima u percepciji boja mogu imati poteškoća ili uopće ne mogu prepoznati brojeve.

Ako imate sumnje u svoju sposobnost percipiranja boja ili imate problema s prepoznavanjem brojeva na Ishihara karticama, preporučljivo je konzultirati oftamologa. Oftamolog može provesti detaljan pregled vašeg vida i, ako je potrebno, preporuciti daljnje testove ili terapiju.

TEST ZA DALTONIZAM !