Svetlana Dragijević iz sela Zlot, majka Dejana Dragijevića koji je zajedno sa kolegom iz JKP “Vodovod” Bor osumnjičen za ubistvo Danke Ilić, preminula je danas u kući svojih komšija, porodice Todorović.

Svetlani je pozlilo dok je pila kafu sa komšinicom koja je željela da joj pravi društvo, jer je Svetlana bila usamljena i rijetko je imala posjetioce nakon što su joj sinovi i muž uhapšeni zbog ubistva djevojčice.

Komšija kod kojeg je preminula potvrdio je ovaj događaj, dodajući da su on i cijela njegova porodica u šoku.

Da, Svetlana je preminula u mojoj kući, na mom krevetu. Bilo je strašno. Sada je naša kuća puna policije i drugih službenika. Istražuju sve činjenice jer je i ona bila pod istragom. Sve ovo nam je užasno i u šoku smo, posebno jer imamo bebu u kući – rekao je komšija Todorović.

Svetlana Dragijević, koja je već bila lošeg zdravstvenog stanja, zapala je u depresiju i njeno zdravlje se pogoršalo nakon što joj je mlađi sin Dalibor preminuo 7. aprila u pritvoru. Brinula je zbog sramote koja je zadesila njenu porodicu i osjećala se potpuno usamljeno.

Komšinica Dragijevića je ispričala kako je Svetlana bila duboko potresena zbog tragedije koja je pogodila njenu porodicu. Govorila je kako im se nešto takvo moglo desiti, kao da je na njih bila bačena kletva. Bila je u nevjerici što je njen stariji sin, zajedno s kolegom, bio umiješan u takav užasan događaj, udarivši dijete kolima, a zatim ga ugušivši. Takođe, bila je šokirana hapšenjem svog supruga Radoslava i sina Dalibora, optuženih kao saučesnici u prikrivanju i skrivanju tijela male Danke. Svjetlana je bila svjesna da su i Dejan i Radoslav bolesni, ali je ipak tvrdila da nije kraj za njihovu porodicu i da ne vjkeruje da će ni jedan od njih dvojice izaći živ iz pritvora. Sve to je ponavljala do samog kraja, jadikujući nad sudbinom. Komšinica je svjedočila da su komšije izbjegavale Svetlanu poslednjih mjesec dana, zgrožene saznanjem da je porodica počinila tako strašan zločin.