Vladimir Putin važi kao jedna od vodećih lidera za početak trećeg milenijuma, a on se rodio 7. oktobra 1952. godine, dok je preko interneta prikazan jedan stariji intervjuu Putina iz 1991. godine.

Kako su to ljudi govorili u komentarima ispod video snimka, on se nije baš toliko promijenio od toga vremena, te da je jedino imao više kose.

1984. godine je on poslan u Moskvu na obuku u institut KGB-a, te su testirali njegovu fizičku izdržljivost i snalaženje, a onda je kroz godinu dana završio institu KGB i postao je specijalista obavještajne službe.

Njegove su analitičke sposobnosti dobile visoku ocjenu, a njegov karakter je negativno ocjenjen. On je 1991. godine preuzeo funkciju nadzornog oficira u odjeljenju za međunarodne poslove Lenjingradskog univerziteta, dok je on dao ubrzo otkaz u državnoj bezbjednosti jer je KGB predvodio udar protiv sovjetskog predsjednika i dobitnika Nobelove nagrade Mihaila Gorbačova.

Ubrzo je postao šef odbora za vanjske poslove, te je imao zadatak da promoviše međunarodne odnose i privlačenje investitora, te poslovanje sa stranim kompanijama.