Tatjana Remli, starotist 43 godine, postala je poznata američkoj javnosti nakon što je priznala da je unajmila ubicu za svog supruga Marka Remlija koji je imao 57 godina.
Prema njenom priznanju, spremila je dva miliona dolara za taj plan, ali je njen suprug Marko prozreo situaciju i sve prijavio policiji. Par je bio u braku 12 godina, a Tatjana se žalila na finansijski stres, tvrdeći da je mjesečno dobijala od supruga samo 50.000 dolara, koji se s vremenom smanjio na 12.000 dolara.

Fotografija Tatjane iz zatvora nedavno se pojavila na internetu. Bivša manekenka, koja je nekada voljela da pozira u provokativnoj garderobi, sada izgleda potpuno drugačije i ne liči na sebe.

Tatjana je osuđena na četiri godine zatvora i nedavno je premještena iz zatvora u San Diegu u državnu kaznenu ustanovu u Čaučili.

Prije vjenčanja, Mark je imao oko 25 miliona dolara na raspolaganju, uz luksuzne vile i automobile. Problemi u braku su doveli do njihovog razvoda u maju 2023 godine. Nakon razvoda, Tatjana je tvrdila da je bila žrtva silovanja i prijetnji prištoljem, dok je Mark nju tužio za podmetanje požara u jednoj od njihovih zajedničkih kuća.

U revoltu, Tatjana je potražila pomoć kako bi pronašla osobu koja će riješiti njenog supruga Marka. Ponudila je dva miliona dolara za tu uslugu. Međutim osoba kojoj se obratila za pomoć odlučila je obavjestiti Marka, što je rezultiralo prijavom policiji.
Tatjana je uhapšena u avgustu 2023. godine, nakon što je upala u policijsku klopku. Priznala je krivicu i osuđena je na tri godine i osam mjeseci zatvora.