Postoji uvjerenje da svaka godina rođenja nosi sa sobom određenu sudbinu, ali i da može otkriti u kojoj se fazi reinkarnacije nalazite. U priloženoj tablici potražite godinu svog rođenja, uz nju je naveden broj koji predstavlja vašu karmu. Taj broj otkriva prirodu karme koja vas prati kroz život, te kako ju možete ispraviti i unaprijediti. Također, govori o skrivenim aspektima vaše ličnosti i naslijeđu iz prethodnih života.

Broj 1

Osobe čiji je broj 1 karakterističan su po svojoj prirodi kao nemirni duhovi. Često se lako prilagođavaju različitim situacijama, ali ponekad mogu biti skloni pesimizmu. Rijetko pokazuju inicijativu za promjenom. Iako često djeluju ljubazno i otvoreno, iznutra su često tvrdoglavi. Imaju tendenciju ka promjenama raspoloženja i povremeno pate od depresije. Nisu sklone romantici, ali im je ljubav izuzetno važna. Radije biraju mirne aktivnosti i pažljivo planiranje umjesto dinamičnih poslova. Njihov element je voda, pa često uživaju u aktivnostima poput vodenih sportova ili opuštanja pored mora, jezera ili rijeke.

Broj 2

Osoba koja je društvena i lišena agresije. Nije pretjerano ambiciozna, ali izrazito pedantna u svakom detalju. Odlični su u svom poslu, ali ne preferiraju uloge vođe. Najbolje razdoblje njihovog života je između 45. i 47. godine. U ljubavi su vrlo pažljivi prema partneru, više se vodeći emocijama nego razumom. Ne streme previše materijalnom bogatstvu, ali nastoje postići finansijsku stabilnost. Poslovna zanimanja koja im odgovaraju često su povezana s odnosima s javnošću, radom s ljudima, prirodom ili poljoprivredom.

Broj 3

Ranih godina postaju zreli i samostalni, ali u srcu uvijek zadržavaju mladenački duh i optimizam. Osoba je pozitivna, ali istovremeno vrlo tvrdoglava i netolerantna. Teško podnosi promjene i preferira stabilnost. Najbolje godine za nju su između 34. i 38. godine. Često žive za trenutak, ne planirajući previše unaprijed. Iako često imaju sreće s novcem, skloni su trošenju i ne štede. Njihov idealan posao može biti u područjima poput obrazovanja, govorništva, pisanja ili glazbe.

Broj 4
Osoba koja je općenito pozitivna, ali često nedostaje volje i hrabrosti. Po prirodi je osjetljiva i izrazito ljubazna. Oko 38. godine smatra se idealnom dobom za njih. Često su ove osobe izuzetno privlačne. Međutim, imaju poteškoća u stvaranju snažnih i dugotrajnih veza. Budući da su pažljivi s novcem, rijetko se zadužuju. Njihov poslovni san može biti organiziranje događaja i rad s javnošću.

Broj 5

Osobe ovog tipa često pokazuju dva različita temperamenta ili osobnosti. Oko 42. godine mogu doživjeti težak period. Imaju izražen instinkt za samoodržanje. Obično su fizički snažni, s izraženom vitalnošću. Osjećaju veliku potrebu za ljubavlju, ali često su dominantni u vezama. Skloni su preuzimanju rukovodećih uloga te se odlikuju kao izvrsni lideri.

Broj 6

Osobe s ovim profilom često imaju izuzetno razvijenu intuiciju. Po prirodi su lideri i inovatori, uvijek postavljaju visoke ciljeve i imaju izgrađeno samopouzdanje. Skloni su zadovoljstvu sobom, ali istovremeno strahuju od neuspjeha. Njihove najbolje godine obično su oko 40. godine, iako često pate od glavobolja i nedostatka energije. U vezama vole preuzimati dominantnu ulogu, ali su istovremeno izrazito nježni. Dobro se snalaze s novcem, brzo ga zarađuju i pažljivo ga troše. Njihov idealan posao može biti u područjima kao što su trgovina, obrazovanje, politika ili propovijedanje.