Od 1978. godine, Vlado Kalember, poznat i kao osnivač grupe “Srebrna krila”, kontinuirano je očaravao publiku širom regiona svojim muzičkim talentom. Njegovo glazbeno putovanje obuhvaća i nastup kao predstavnik Jugoslavije na Eurosongu 1984. godine s pjesmom “Ćao, amore”, koju je izveo zajedno s Izoldom Barudžijom.

Nakon toga, Kalember je napustio “Srebrna krila” te se posvetio solo karijeri. Također je bio član sastava “4 asa”, gdje je dijelio scenu s kolegama Alenom Islamovićem, Rajkom Đumićem i Juricom Pađenom.

Vlado Kalember je uvijek čuvao svoj privatni život izvan javnosti, unatoč tome što je bio poznat kao muškarac čiji su stihovi osvajali srca žena diljem bivše Jugoslavije.

Jedna od žena u njegovom životu bila je Leposava “Lokica” Stefanović, poznata po nastupima s plesnim sastavom “Lokica”, što joj je donijelo i nadimak. Njihova veza, iako strastvena, trajala je samo godinu dana zbog udaljenosti i obaveza.

Kalember je kasnije stupio u brak s violončelistkinjom Anom Rucker, s kojom je imao sina. Nažalost, ta ljubavna priča nije opstala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlado Kalember (@vladokalember)

Postoji mnogo pogrešnih uvjerenja i stereotipa, a jedno od njih je mišljenje da sam veliki zavodnik. Svaka susreta s nekom osobom, čak i ako je to bio samo zajednički trenutak poput ispijanja kafe, često bi se pretvarao u glasine o vezi. Tako su iz jedne priče o vezi često proizlazile nove, što bi stvaralo dojam da sam imao mnogo više veza nego što je to zapravo bio slučaj. Iako se ne žalim, često je to bilo “prišiveno” na moju sliku. To su bile društvene norme tog vremena. Bilo je malo dima, ali ne i požara, rekao je Vlado u jednom intervjuu.