Tito je izbjegavao 0vaj grad u Srbiji: Putovao je po svijetu, ali 0vdje nije volio da svraća - postoji i razlog - supercarobnisvijet.com

Tito je izbjegavao 0vaj grad u Srbiji: Putovao je po svijetu, ali 0vdje nije volio da svraća – postoji i razlog

Josip Broz Tito je ljudima ostao poznat po svojim svjetskim turnejama, te obilascima državama na drugom kraju svijeta, dok je postao i poznat po putovanjima koja su trajala po par mjeseci.

Ipak, postojao je jedan grad kojeg je on izbjegavao u širokom luku. Također postoji legenda koja se priča u čačanskom kraju koja govori da vladari Srbije nisu voljeli ovaj grad, a isto tako ga je Tito zaobilazio.

Tokom svoje vladavine koja je trajala 35 godina, Tito je u Čačku bio sedam puta i to je uvijek bilo u prolazu, te planski skoro nije nikada dolazio u Čačak.

Kraljevi Jugoslavije su tokom četrdesetih godina ocjenili Čačak kao 0zl0glašeno “k0munističko leglo”, pa su iz toga grada bili razni čuveni k0munisti kao Filip Filipović, Kosta Novaković, Milka Minić, a izgleda da je on taj grad uvijek tako vidio pa nije išao tamo. Jednom se čak desila situacija za vrijeme posjete Tita u Čačku kada je u toku njegovog govora nestalo struje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *