Ova stravična saobraćajna nezgoda koja se dogodila u mjestu Gornji Rainci u opštini Kalesija je još jedan podsjetnik na važnost pažljive vožnje i poštovanja saobraćajnih pravila. U takvim trenucima, brza i nepažljiva reakcija može imati katastrofalne posljedice kako po vozače tako i po ostale učesnike u saobraćaju.

Iz izvještaja se vidi da je do sudara došlo zbog toga što je vozač BMW-a, pretpostavljajući da mu je put slobodan, uključio na put sa benziske pumpe, ne uzimajući u obzir vozilo koje je preticalo automobil u svojoj traci.

Ova situacija naglašava važnost koncentracije i pravilnog procjenjivanja situacije prilikom uključivanja na auto-put, posebno u trenucima kada je gust saobraćaj ili kad druga vozila prolaze pored.

https://www.facebook.com/watch/?v=1581985845970815

Važno je da saobraćajna policija nastavi sa apelima za oprez u vožnji, pogotovo noću kada su uslovi za vožnju otežani, a vidljivost smanjena. Edukacija vozača o pravilima ponašanja u saobraćaju i podjsćanje na rizike koje neodgovorna vožnja nosi sa sobom mogu doprinjeti smanjenju ovakvih nesreća i zaštiti bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.