Sarajevski stanovnici iskazuju izuzetno divljenje prema Dini Merlinu i njegovoj porodici.

To je postalo jasno prilikom naše nedavne posjete pevačevom rodnom gradu u Bosni i Hercegovini. Ljudi iz ovog grada često ističu da je Dino jedan od omiljenih sugrađana, dok Amela Dervišhalidović, njegova supruga, koja je majka Naidi i Hamzi, dobija pohvale kao divna žena i posvećena majka koja je uvek podržavala pevača od početka njihove veze.

Kada se prođe uskom jednosmernom ulicom u naselju Bistrik, jednom od najstarijih u Sarajevu, na obali Miljacke, gdje se nalazi porodična kuća Dervišhalidovića, primjetno je da je ovo mjesto skromno i udobno.

Iako ima više nekretnina u vlasništvu, uključujući vilu na Ilidži koju iznajmljuje, Dino je izabrao da živi u staroj porodičnoj kući. Parkirani mali “Mercedes” ispred visoke kapije koja skriva dvorište i kuću ukazuje na prisustvo popularnog pevača.

Komšije imaju samo riječi hvale za Merlina. Prvo smo sreli ćerku jednog Merlinovog prijatelja koji živi nekoliko kuća dalje.

– Dino je divan čovek i komšija. Toliko je skroman i ljubazan, a tako je velika zvezda. Odrasla sam uz njegove pesme, moj otac ga je uvijek hvalio i isticao kao primer dobrog čoveka. O njemu se ovde ne čuje ništa loše. Razgovara sa svima, fotografiše se, toliko je normalan da je to ponekad i čudno – rekla nam je Edita sa osmehom.

Upoznali smo još jednu komšinicu koja je rado govorila o pevaču, ali je zamolila da ne objavljujemo njeno ime:

– On voli svoju porodicu, jako je vezan za ženu i decu. Provodi najviše vremena u ovoj kući na brdu iznad Većnice, često šeta po kraju. Vrlo je vezan za Sarajevo. On je zaista divna osoba, svi ga obožavamo – rekla je komšinica.

Zatim smo prošetali i Baščaršijom, gdje Merlin ima svoju radnju. Jedan od prodavaca suvenira otkrio nam je nekoliko zanimljivosti o pevaču koje do sada nisu bile poznate javnosti.

– Merlin je skroman čovek, iako može imati sve što poželi. Celo Sarajevo mu je na dlanu. Ja već godinama živim blizu njega, viđam ga svaki dan. I u komšiluku i ovdje na Baščaršiji. Otkrit ću vam nešto što mi Sarajlije jako dobro znamo: on voli voziti bicikl i često dolazi ovde sa njim. Razgovara sa svima, pita kako smo, kako ide posao, zna nas sve po imenu. Turisti se iznenade kad ga vide normalno šetati, razgovarati, popiti kafu sa nama. Neki bi pomislili da ima obezbeđenje, da se krije. Ali to nije istina. To je Merlin – istakao je Emir.