Nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrzai za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su obustavili dalju potragu s obzirom an to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom pdoručju površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Policija i dalje nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost blagovremeno biti obavještena.

tokom protklih 27 sati, u potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak jučer prijavljen, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutršanjih poslova, uključujući Žandarmeriju, policiju opšte nadležnosti, Upravu kriminalističke policije, Upravu za tehniku, Helikoptersku jedinicu, Sektor za vanredne situacije, Upravu saobraćajne policije, Policijsku upravu u Boru, kao i Gorska služba spašavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Porodica je iznijela svoje iskustvo i apel za pomoć u pronalaženju djevojčice. Ivana Dragomirović, majke Danke Ilić, opisala je trenutak nestanka i izrazila nadu u njeno brzo pronalaženje.

Nestanak djevojčice Danke Ilić izazvao je brojna pitanja u javnosti, posebno o okolnostima nestanka i mogućim scenarijima. Majka Ivana Dragomirović je iznijela svoju teoriju, izražavajući strah i nadu u pronalaženje djeteta. S druge strane, djed Mila nIlić je opisao Danikin karakter i izrazio svoje sumnje u mogućnost kidnapovanja, dok detektiv Mile Novaković ističe da će saznati više detalja o nestanku u narednim danima.

Policija je aktivirala “Amber alert” sistem, prvi put u Srbiji, kako bi javnost bila obavještena o nestanku djetata i pružila pomoć u pronalaženju.

Porodica apeluje na sve koji imaju informacije o nestanku Danke Ilić da se ajve policiji ili pozovu na broj telefona 065-28-16-041