Priča o Ismetu Imamoviću, 73-godišnjem penzioneru iz Tareva u općini Kladanj, koji je aktivno u potrazi za životnom partnericom i putuje regijom u tu svrhu, privukla je pažnju javnosti. Ismet, koji uživa u visokoj njemačkoj penziji od oko četiri hiljade maraka, izražava potrebu za ženskom prisutnošću u svom životu te želi pronaći partnericu s kojom bi podijelio preostali dio života.

Ne obazirem se na to što se djeca možda neće složiti s mojim izborom. Ako bih uvijek pitao djecu, vjerovatno nikada ne bih pronašao ženu. Tražim partnericu za sebe, a manje me zanima kako će to utjecati na njenu djecu“, otvoreno je izjavio Ismet za Tatabrada.tv.

Ismet ističe da nije zainteresiran za mlađe žene, jer se već jednom opekao u prošlosti. Njegova idealna partnerica trebala bi imati između 55 i 60 godina ili više. Važno mu je da buduća supruga bude samostalna, oslobađajući ga potrebe za sudskim procesima i plaćanjem odvjetnika. On jednostavno traži osobu s kojom bi dijelio svoje dane umirovljenika.

Ismet je proveo 37 godina radeći u rudniku u Njemačkoj. Njegova supruga preminula je prije tri godine, nakon 50 i nešto godina braka.

Ne konzumiram alkohol ni cigarete. I ja imam djecu i unučad, ali nažalost, unučad dolazi samo kad im zatreba novac“, dodao je.

Napominje da mu vjera i nacionalnost nisu presudni kod odabira buduće partnerice. Bitno mu je da je žena dobra, zdrava i spremna slušati.