Estetska hirurgija je postala zapravo jedna vrsta “novog normalnog”, naročito ukoliko se bavite nekim javnim poslom. A pod tim podrazumijevamo glumice, pjevačice, voditeljice, influenserke…dakle dame koje radeći svoj posao na neki način postavljaju standarde ljepote. Postavlja se pitanje da li je nešto zaista lijepo ako je lažno, tj. lažno u smislu da je osoba promijenila toliko stvari na sebi da to više i nije ta osoba koja je bila prije intervencija.

Na našoj estradnoj sceni takvih slučajeva imamo zaista puno, što nažalost utiče veoma negativno na mlade devojke, koje se poistovjećuju i upoređuju sa svojim TV idolima i standardima ljepote koje takve osobe nameću.

estetska hirurgija

Upravo iz razloga kojeg smo naveli, a to je da dosta djevojaka teži ka nekom standardu ljepote koji je za njih nedostižan, odlučili smo da vam pokažemo da nije sve baš tako kako izgleda.

Neke od naših poznatih javnih ličnosti su zaista drastično promijenile svoj izgled tokom godina. Neke od njih čak važe i za fatalne ljepotice koje su predstavljene kao sinonim ljepote. Ali sve to nakon ko zna koliko estetskih intervencija i količine novca koji se uložio u taj izgled.

Da ne shvatite pogrešno, svako imam pravo da sebe mijenja na bolje i koriguje ono što mu na svom licu i tijelu smeta i stvara manjak samopuzdanja, ali je pogrešno da se takav izgled tretira kao standard bez koga će uspjeh u karijeri izostati ili će se osobe koje nemaju idealno simetrične crte lica, savršene grudi, prćast nos, napućene usne i veščku boju očiju, osjećati manje vrijednima.

Pogledajte video koji je pripremio Trending, prikazano je kako su izgledale brojne naše TV zvijezde prije estetskih korekcija i kako izgledaju danas, pa sami procijenite razliku.