Prije 40 godina, 1982. godine, izašao je album koji je obuhvatao pjesme poput “Čačak, Čačak”, “Duge noge” koje je Milutin Popović Zahar komponovao za Lepu Brenu, kao i “Slatki greh”. Od tada je prošlo mnogo vremena i došlo do mnogih promjena, uključujući i promjene u odnosu između kompozitora i ovih muzičkih zvijezda. Ipak, pjesme s tog albuma i dalje ostaju popularne i slušaju se.

Milutin Popović Zahar

U muzičkoj i estradnoj industriji uvijek je bilo previranja. Sa mnoštvom pjesama i albuma, doprinio sam Berninom uspjehu koji je dostigao milionske tiraže. Pisanje veselih pjesama bio je odgovor na previše tuge i patnje, Njena brza popularnost kao mega zvijezde došla je nakon izdavanja nekoliko albuma koje sam joj pomogao stvoriti. Međutim, izdavačka kuća je željela da preuzme kontrolu nad njom zbog finansijske dobiti koju je donosila, pa su je prebacili drugim autorima. Nažalost, Brena me je napustila za male pare. Iako sam je pripremao za Evroviziju s pjesmom koja bi mogla donijeti veliki uspijeh, izbor pjesme je na kraju bio drugačiji. Njeno slavlje brzo se pretvorilo u razočarenje nakon neuspjeha na izboru. Njnen menadžer je podsticao njeno oslobađanje, što je rezultiralo izazovnijim fotografijama i skandalima, nakon čega je kupovala sve primjerke novina kako bi sakrila svoje postupke. Pokušala je da se pomiri sa mnom, ali bez uspjeha. Moje napore da od obične djevojke napravim zvijezdu nisu bili cijenjeni. Ovo iskustvo nije bilo jedino gdje su me izdali.

Lepa Brena, Aleksandra Prijović

Da li je Aleksandra Prijović na dobrom putu da jednog dana nasledi Brenu?

“Bio sam u žiriju kada se takmičila. Tada je bila obična, obećavajuća mlada pjevačica. Međutim, ušla je u porodicu koja je mudra i puna sujete. Ta porodica voli da drži sve pod kontrolom i da bude u centru pažnje. Aleksandra je pronašla svoje mjesto kao pjevačica, ali bez da ugrozi Breninu poziciju. Da nije postala dio te porodice, Brena bi je vjerovatno prihvatila kao dio svog kruga. Kontrola je bitna ne samo za Brenu, već i za druge članove porodice.”

koncert Stjepna Hausera, Goca Lazarević

Sa bivšom suprugom Gocom Lazarević održavam dobar odnos. Kako ona funkcioniše na estradi?

“Ona je skromna žena koja se ne snalazi najbolje u estradnim vodama i ne trudi se da bude dio te scene. To je kao da vrabac pokušava da leti među orlovima. Ipak, u životu je postigla dosta. Imamo zajedno dvoje djece, od kojih je jedno filmski reditelj, priznat u Rusiji, dok je naša ćerka profesorica na akademiji. Moja druga ćerka, iz prethodnog braka, bila je sekretarica Amfilohija i diplomirala je književnost. Što se tiče porodičnog života, tu sam zadovoljan i ispunjen postignutim.”

Jelena Karleuša

Što se tiče Jelene Karleuše, ona je i dalje majstorica u izazivanju skandala. Ona nije samo učesnik, već i režiser skandala. Njeni postupci su sastavni dio njenog javnog imidža i načina na koji se održava u centru pažnje. Jelena nije samo pevačica; njene vještine leže u kreiranju kontroverzi i skretanju pažnje na sebe. Dok neki pokušavaju da je oponašaju, ona ostaje neuporediva u tome. Iako neki možda smatraju da je njeno pjevačko umijeće manje značajno, treba priznati da je Karleuša veoma vješt borac koji umije da izvuče maksimum iz svake situacije. Ona je uspela da izgradi svoju popularnost i postane ikona ne samo zbog svojih pesama, već i zbog svoje sposobnosti da privuče pažnju i stvori veliki uticaj u javnosti.