-Igraš u nedjelju!

BONUS PRIČA:

Peripetije Perice i njegove neobične kokoši

U selu Veliki Vrtlog živeo je Perica, poznat po svom smislu za humor i neobičnim idejama. Perica je bio farmer, ali ne običan farmer. Njegove kokoši nisu bile kao ostale kokoši u selu – one su bile posebno pametne i, što je još neobičnije, imale su neverovatne talente.

Jednog jutra, Perica je odlučio da proba nešto novo. “Šta mislite, dame,” rekao je svojim kokošima, “da li biste želele da učestvujete u pravoj seoskoj olimpijadi?” Kokoši su ga gledale zbunjeno, ali Perica je bio odlučan. Organizovao je mini olimpijadu na svom imanju, sa disciplinama kao što su trčanje, skakanje, pa čak i plivanje (u malom bazenu koji je postavio samo za tu priliku).

Prva disciplina bila je trka preko dvorišta. Kokoši su stajale u redu, a Perica je davao znak za start. Međutim, čim je dao znak, kokoš Milica je odlučila da je bolje da se popne na ogradu i odatle posmatra trku. Kokoš Dara je krenula, ali se odmah zaustavila da bi pojela nekoliko crvića koje je našla na putu. Na kraju, pobedila je kokoš Mira koja je zapravo samo trčala da bi se sklonila od Pericinog psa Žuće.

Sledeća disciplina bila je skakanje. Perica je postavio nekoliko prepreka koje su kokoši morale da preskoče. Kokoš Lela je bila prva, ali je umesto da preskoči prepreku, jednostavno odlučila da prođe ispod nje. Kokoš Ružica je pokušala da preskoči, ali je završila sa spektakularnim padom koji je izazvao smeh svih prisutnih. Ipak, pobednica je bila kokoš Olga koja je uspela da preskoči sve prepreke sa nevjerovatnom gracioznošću.

Najzabavnija disciplina bila je plivanje. Perica je napunio mali bazen vodom i pažljivo stavio kokoši unutra. Kokoš Zora je odmah izašla iz vode i počela da se trese, prskajući svuda okolo. Kokoš Anka je zaplivala u krugovima, dok je kokoš Ljilja jednostavno plutala na vodi, uživajući u sunčanju.

Na kraju olimpijade, Perica je odlučio da svim svojim kokošima dodeli medalje, jer su se sve dobro zabavile i uložile trud. Selo Veliki Vrtlog nikada nije videlo ovakvu predstavu, a meštani su se smejali i pričali o Pericinim kokošima mesecima nakon toga.

Ali to nije kraj Pericinih avantura. Jednog dana je odlučio da svoje kokoši nauči da sviraju muzičke instrumente. “Ako psi mogu da sviraju klavir, zašto ne bi mogle i moje kokoši?” rekao je.

Postavio je mali klavir, gitaru i nekoliko drugih instrumenata u kokošinjcu. Kokoš Milica je prva pristupila klaviru, kljucajući po tipkama i proizvodeći zvuke koji su, začudo, podsećali na neku vrstu melodije. Kokoš Dara je pokušala da kljuca po gitari, stvarajući zvuke koji su više ličili na škripu nego na muziku. Ali Perica nije odustajao.

Nakon nekoliko meseci upornog treniranja, Pericine kokoši su postale pravi muzički virtuozi. Kokoš Olga je savršeno svirala klavir, dok je kokoš Anka postala majstor na gitari. Organizovali su prvi kokošji koncert u selu, a meštani su dolazili iz svih krajeva da vide ovaj neobičan spektakl.

Perica je postao poznat po svojim talentovanim kokošima, a selo Veliki Vrtlog postalo je turistička atrakcija. Svi su dolazili da vide kokošji olimpijadu i muzičke nastupe, a Perica je bio ponosan na svoje dame koje su dokazale da, uz malo truda i puno smeha, sve je moguće.

I tako, Perica i njegove kokoši su nastavili da žive svoje neobične, ali sretne živote, donoseći radost i smeh svima oko sebe.

Preporučujemo