Medijska scena Balkana ponovo je uzburkana nakon što su se dvije pjevačice Severina i Jelena Karleuša, sukobile oko osjetljive teme genocida u Srebrenici.

Sve je počelo kada je Jelena Karleuša javno osudila izjave svoje kolegice Severine na temu genocida u Srebrenici. Iako je sama ranije govorila o genocidu u Srebrenici, Karleuša je odlučila kritizirati Severinine stavove. Međutim, rasprava nije stala na tome.

Jelenina kritika izazvala je buru reakcija na društvenim mrežama i u medijima, produbljujući razlike između dva tabora fanova i stavljajući obe pjevačice u centar javne debate. Dok su jedni podržavali Karleušin stav, drugi su stali na stranu Severine, tvrdeći da su njeni komentari izvučeni iz konteksta. Ovaj sukob nije samo odjeknuo u javnosti, već je otvorio šire pitanje o odgovornosti javnih ličnosti prema temama osjetljivim za javnost i društvo.

Severina je uz prepiske poslala Jeleni i poruku: “Velika muka natjera čovjeka na bijedu i beščašće. Jedi taj SNS sendvič i ne spominji mi sina više nikad.”

Karleušin odgovor
Jelena Karleuša nije ostala dužna te je odgovorila oštrom porukom: “I ti jedi srpski ***** i ne talasaj previše. Jer obraz se ne plaća ni sendvičima ni parama, nesretnice, kao što si ti navikla. Mora da je muka natjerala kad ideš protiv svog naroda pa si spremna čak i sebe i oca i sina da nazoveš genocidnim.”

Reakcije javnosti
Ovaj javni sukob izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama i u medijima, a fanovi su podijeljeni. Dok jedni podržavaju Severinu, drugi staju na stranu Jelene Karleuše, a cijela situacija dodatno je polarizirala njihove fanove i javnost. Konflikt je otvorio šire pitanje o odgovornosti javnih ličnosti kada se radi o osjetljivim temama, te je produbio razlike između dva tabora fanova, stavivši obje pjevačice u centar kontroverzne debate..