Sinan Sakić, legendarni pevač narodne muzike, preminuo je sa samo 62 godine nakon godinu dana borbe za zdravlje, kada mu je dijagnostikovana potreba za transplantacijom jetre. Iako je često citirao stihove svoje pesme “Od kako sam se rodio, sreće nisam imao”, publici koja ga je obožavala pružao je nezaboravne trenutke na koncertima.

Pevač je emotivno proživljavao svoje pesme, a posebno je isticao tešku emociju pesme “Oče moj”, posvećene preminulom ocu. Nakon udesa početkom milenijuma, Sinan se vratio na scenu 2003. godine i nastavio sa uspešnom karijerom, izdajući albume kao što su “Emotivac” (2005), “To je život moj” (2009), “Šalu na stranu” (2011), “Brate” (2012) i “Jedina” (2014).

Sinan Sakić ostao je upamćen po nezaboravnim koncertima na Tašmajdanu koji su postali tradicionalni, a poslednji je održan u junu 2017. godine. Pevač je stekao prijatelje, a istovremeno je imao nesuglasice, poput one sa pevačem Miletem Kitićem, sa kojim se sedam godina nije razgovarao.

U privatnom životu, Sinan je bio suprug Sabinu i otac četvoro dece. Njegova supruga bila mu je podrška u najlepšim i najtežim trenucima. Sinan je, i pored poroka, stekao popularnost i ljubav publike, a postao je i poznat po promeni vere i interesovanju za budizam, koje je delio sa suprugom tokom njihovih putovanja u Indiju.

Policija je kod pevača pronašla kokain na graničnom prelazu Trbušnica, a Sinan je bio otvoren o svojim porocima, uključujući prekomerno konzumiranje alkohola i kockanje. Unatoč problemima sa zakonom, publika ga je i dalje verno podržavala.

U oktobru 2017. godine, Sinan je smešten na lečenje u Klinički centar u Tuzli zbog jetrene encefalopatije. Planirao je transplantaciju jetre u Italiji, ali je neočekivano preminuo 1. juna 2018. godine.