Jedna od najpoznatijih pjevačica u regionu Severina Vučković mjesecima unazad uznemirava patrijarha srpskog Porfirija i kako prenosi Alo, šalje mu uvredljive i prijeteće SMS poruke.

– Pope, pope, družiš se sa krimosima – jedna je samo poruka koju je hrvatska poznata pjevačica uputila srpskom patrijarhu.

Mediji su saznali da je poglavar SPC sve uredno prijavio hrvatskom tužilaštvu, koje je pokrenulo predistražni postupak protiv Severine.

POČELA I DA ZOVE

Mediji su došli do informacija da je Severina počela sa uznemiravanjem nakon izbora Porfirija u februaru. Poruke je slala na hrvatski broj koji je patrijarh koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u toj zemlji. Nije reagovao nikako sve do prije tri sedmice, nakon što je pjevačica vidjevši da on ne odgovara, čak i da ne otvara poruke, počela da ga zove na taj broj.

Dan dva nakon što je imenovan za poglavara SPC, počele su poruke stizati. U tim porukama pjevačica patrijarha oslovljava sa “pope” i piše bukvalno sve i svašta, pri tome je koristila riječnik kakav normalan čovjek ne može zamisliti. Ispočetka Porfirije nije nikako reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno – tvrdi jedan od sagovornika.

Kako prenose izvori iz Zagreba, patrijarh SPC je u tužilaštvu primljen na najvišem nivou i cijeli slučaj je shvaćen veoma ozbiljno. Ne samo zato što se radi o poglavaru SPC već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima mnogo elemenata prijetnje.

BEZUMAN POSTUPAK

Kada se govori o motivima za ovakve bezumne postupke pjevačice, naši sagovornici ukazuju da oni verovatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko starateljstva nad sinom Aleksandrom. Popović važi za velikog dobrotvora Crkve, koji je učestvovao u obnavljanju i izgradnji crkava u Hrvatskoj, između ostalog i nakon posljednjeg zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku. Inače je Porfirije krstio i Popovićevog najmlađeg sina.

Hrvatska pjevačica i njen menadžment se povodom ovog slučaja nisu oglasili.