Nekadašnji košarkaš Crvene Zvezde Dušan Macura već je jednom oduševio publiku u kvizu “Slagalica”, učinio je to još jednom ali u kvizu “Potera”.

Prošle godine u martu mjesecu Dušan Macura je skrenuo pažnju na sebe kada je po novim pravilima postavio rekord “Slagalice”, a sada je izdominirao u još jednom kvizu Radio televizije Srbije.

https://www.youtube.com/watch?v=F9aWKIcfjKg

U prvoj fazi kviza “Potera” nekadašnji košarkaš imao je devet tačnih odgovora, te je došao do sume od 90 000 dinara, koju je zatim morao da brani.

potera dusan macura

Odlučio je da odabere višu simu te je odgovorio tačno na svako pitanje, a prije toga mu je tragač Milorad Milinković ponudio sumu od čak 600.000 dinara.

Macurin tim je na kraju uspio da se odbrani od tragača i ponese 640.000 kućama, što je suma koja je za samo 40 000 dinara veća od one koju je u “ekipni novčanik” donio nekadašnji zvezdin igrač.

Dušan Macura je igrao u Zvezdi i bio dio generacije koja je u sezoni 1997/1998  došla u finale Kupa Radivoja Koraća, tada je ovo takmičenje bilo međunarodnog karaktera, gdje su poraženi bili od Meša iz Verone. Crveno-beli su bili bolji u prvom meču koji se igrao u Veroni rezultatom 74:68, ali su nakon toga poraženi u Pioniru sa 73:64.

Blic Sport