Lana Karaklajić kći je Tanje Bošković, koja je poput svoje majke postala dramska umjetnica, što je oduševilo obožavatelje Tanje Bošković. Tako su neki Lanu počeli uspoređivati ​​s njezinom majkom, što je nekako i očekivano. Iako je Lana Bošković lijepa i talentirana, godinama se raspravlja je li ljepša i talentiranija od svoje majke Tanje Bošković, Lana je nedavno i sama postala majka, a Tanja je svojoj kćeri rekla da ju je savjetovala o temama poput vođenja kuće i majčinstva , a ne na glumi .

Glumica smatra da je nepotrebno miješati se u kćerin profesionalni izbor jer je došlo do značajne promjene u kulturi, a o novom vremenu ne zna puno. Moju generaciju čuvala je ljubav i briga naših kolega i profesora, a više današnja mladež koja je prepuštena neukusu onih koji stvaraju kulturu. U manjini su oni koji rade ono za što ih plaća kultura zajednice. Moja generacija nije imala tehnološku podršku i volio bih da smo imali pristup kvalitetnim podovima, svjetlima i mikrofonima kakve su imala druga kazališta. Mi toga nismo imali, imali smo mačke i štakore u scenama, ali radili smo s velikom ljubavlju. Žao mi je što nismo bili bogatiji u kazališnom smislu, što nismo mogli putovati po svijetu i više se družiti, a današnja omladina ima tu priliku.

Davno sam otišlau mirovinu i još uvijek sam u dobroj poziciji nakon 50 godina rada u ovom poslu. Stojim uspravno, zdravo i relativno normalno i nemam više vremena za pojavljivanje na TV-u, u serijama i filmovima. Nemam više vremena kao drugi i biram način života koji će mi donijeti mir i radost, a čovjek mora razmišljati o zadnjoj stvari, zaključila je na samom kraju.