Đorđe Balašević nije nikada sakrivao koliko je to on ljubavi imao prema svojoj izabranici Oliveri sa kojom je on proveo u braku četiri decenije, pa je zapravo njoj on posvetio neke od najljepših stihova, oni su se vjenčali u tajnosti bez velike pompe, pa su oni dobili troje djece Jovanu, Jelenu i Aleksu.

Zapravo malo ljudi zna da se prije Olivere desila njemu prva ljubav koju je on kasnije otpjevao u jednoj od svojih pjesama, a Balašević je o djevojci u koju se zaljubio tokom školskih dana govorio za medije.

“U vrijeme kada se prve ljubavi i dešavaju, negdje u sedmom razredu otprilike je to bila prva ljubav koja te udari. Da citiram ja svog omiljenog autora, Zaljubiš se jer je to tebi potrebno, a voliš nekog jer je to potrebno nekom drugom”. Vozio sasm se oko kuće njene i gledao u prozore, a bila je to u pitanju lijepa djevojka koja je imala dugu zlatnu kosu i sve elemente koje sam ja otpjevao kasnije u nekim pjesmama. Prošlo je i nekih pedeset godina od tada, a ja nju više nisam nikada sreo od tada”, govorio je Balašević.