Preko 500 pjesama je napisao, napravio je velike zvijezde od Silvane, Aličića i Milančeta, navodi espreso.co.rs

Riječ je o Aci Stepiću koji je obilježio svoje ime u mravinjaku ljudi ovog svijeta sa narodnim pjesmama sa šlagerskim prizvukom i svojim kolima za igru.

Svirao je njegov otac violinu i svoj orkestar je imao. Po nagovoru svog oca, Aca je završio za geometra, ali kako je radio u RADIO EMISIJAMA; on je geodetsku školu završio za ljubav svog oca i majke. Uvijek je imao ljubav prema pjesmi, a kako je odrastao uz oca violinistu, veliku muzičku bazu je to stvorila.

Njegov otac mu je kupio harmoniku, a on je počeo da svakodnevno usavršava to. Prvo je bio kod Ilije i Milije Spasojevića, a kasnije u mađarskom orkestru izi Sombora, tamo je dotadašnju dvojkašku bazu proširio na kancone, sevdah, meksikanske, grčke, šlagere, romanse itd.

On je u Sarajevu godinama svirao, a tamo je upoznao i jednu lijepu djevojku od 17 godina. Njeno ime je Zilha Bajraktarević.

Preko 500 pjesama je komponovao, dvadeset kola za igru. Komponovao je prve i najslušanije pjesme za velike pjevače, velike zvijezde je stvorio od njih, a to su imena kao Milanče Radosavljević, Savo Radusinović, Ljuba Aličić, Asim Brkan, Silvana Armenulić, Milena Plavšić, Ljubomir Đurović, Zoran Kalezić i drugi.