Svako jutro pojedem 1 list čuvarkuće: Čini čuda za 0rganizam - evo kako sam promjenu primijetila - supercarobnisvijet.com

Svako jutro pojedem 1 list čuvarkuće: Čini čuda za 0rganizam – evo kako sam promjenu primijetila

Čuvarkuća je uvijek bila veoma cijenjen lijek u narodnoj medicini, te se znanje oko te njene ljekovitosti prenosilo s generacije na generaciju. Osim toga je i veoma djelotvorna za razne k0žne probleme za vanjsku upotrebu, ali isto tako je i efikasna kada se pojede.

Osim toga što je ona veoma dobra za imunitet, njeni svježe zdrobljeni listovi i sok koji se iscjedi može da blagotvorno djeluje na č’ireve, bradav1ce i 0pekotine, a sada ćemo pričati o tome šta se dešava kada pojedemo čuvarkuću.

Čuvarkuća se pokazala kao veoma djelotvorna kada se kombinuje sa medom i kada se koristi za jačanje imuniteta, dok je zapravo i posebno dobra za zatvor. Uobičajnu čuvarkuću možete koristiti oralno i jedan sirovi list dnevno je dovoljan kako bi imali poboljšanje probavnog sistema i može uticati na zdravlje čitavog tijela.

300 grama svježih listova ćete isjeckati i pomiješati sa 500 grama meda, pa sve to prebaciti u teglu i poklopiti, te zamotati u foliju i držati u frižderu. Svakodnevno ujutru koristite ovo pola sata prije doručka i kafe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *