Možda ste vi nekada imali osjećaj kao da vas b0li koža glave, a za to postoji više razloga zbog čega se to dešava i često to ima veze sa higijenom i proizvodima koje vi koristite.

Ljudi za pranje kose znaju koristiti razne proizvode kao što su šamponi ili maske za kosu, ali većina tih proizvoda će samo tretirati kosu, ali ne i korijen. Kada je osjetljiva koža glave, onda to može da bude prilično neprijatan osjećaj.

Sve to može da izazove peckanje, b0l i crvenilo, te svrbež, a isto tako ako su simptomi postali ozbiljni, onda je moguće da vi imate preosjetljivu kožu glave.

Ti simptomi budu često p0sljedica neadekvatne ishrane ili upotrebe pogrešnog šampona, ali ima i uticaj izloženost određenim klimatskim uslovima, zagađenju ili stresu koji može da dovede do osjetljivosti u predjelu kože glave.

Tako razni faktori mogu doprijenit b0lu tjemena jer taj problem može biti spoljašnje ili unutrašnje prirode, pa ako ste osjetili svrbež ili b0l na vlasištu, onda za to može biti odgovorno više razloga.