Osamdesetogodišnja penzionerka iz Velike Britanije, Iris Džouns, planira da se uda za svog tridesetpetogodišnjeg partnera iz Egipta, Muhameda Ahmeda Ibrahima, s kojim je stupila u kontakt putem Fejsbuka. Interesantno je da je Iris starija čak deset godina od Muhamedove majke.

Njihova ljubav je bila trenutna – već pri prvom susretu između njih su se rodile emocije, a velika razlika u godinama postala je nebitna nakon samo nekoliko sati. Posle četiri dana zajedničkog druženja, planirali su vjenčanje u Kairu, ali ih je u tome spriječila nedostatak potrebne dokumentacije. Iris je sada odlučna da se ponovo vrati u Kairo kako bi realizovala svoju želju za vjenčanjem, uprkos snažnom protivljenju njene porodice.

Iris odlučno brani svoju ljubavnu vezu, ističući da Muhamed nije s njom zbog novca ili u potrazi za britanskim pasošem.

Ako misli da će profitirati iz mog novca, biće razočaran jer živim samo od penzije – rekla je Iris, naglašavajući da su od početka gradili svoj odnos na iskrenosti i da Muhamed ne može živjeti od njenog novca.

Dok sam boravila u Egiptu, posjećivali smo najbolje restorane i dijelili smo račune na pola. Muhamed je čak ponudio da potpiše predbračni ugovor jer želi mene, a ne moju imovinu – izjavila je Iris.

Iris je priznala da je godinama pokušavala da usreći druge ljude, ali sada samo želi da se uda za čovjeka kojeg voli. Ispričala je kako ju je Muhamed prošlog novembra dočekao na aerodromu u Kairu.

Bila sam zapanjena njegovom visinom. Kada sam ga prvi put ugledala, odmah me je obavio u veliki zagrljaj – priča Iris.

Samo nekoliko sati kasnije, kaže Iris, vodili su ljubav. Penzionerka kaže da je bilo “nezaboravno” i da se osjećala kao da je ponovo djevica.

Nije bilo jednostavno, ali je bilo romantično. Kada sam se razvela prije 40 godina, moj bivši suprug me je optužio da sam frigidna, ali sada znam da to sigurno nije tačno – dodala je.

Iris, penzionisana čistačica, živi od penzije od 200 funti nedjeljno i poseduje kuću vrijednu 220.000 funti.

Muhamed ima nešto ušteđevine nakon što je dao otkaz jer mu šef nije odobrio slobodne dane za posetu Iris. Ovaj “Romeo” iz Gize uvjerava sve da nije s Iris zbog novca.

Ovo nema veze s materijalnim stvarima. Novac nije sve i ne može ti donijeti sreću. Ljubav ne poznaje godine niti granice. Iris i ja se savršeno razumijemo i dopunjujemo. Nije mi važno šta drugi misle, već ono što ja osjećam. Iris je predivna i strastvena – rekao je Muhamed.

Sinovi penzionerke Iris ne podržavaju njenu vezu. Stiv (54) je s mukom prihvatio maminu novu ljubav, dok Daren (52) to odbija.

Moji sinovi će vidjeti koliko sam srećna s njim. Vjerujem da će vremenom prihvatiti Muhameda kao očinsku figuru, rekla je Iris.