Mnogi su ljudi njegove pjesme pjevali, dok sei danas ona sluša na radiju, a u pitanju je Daniel Popović koji je sve od početka svoje javne karijere uvijek bio ispraćen od skandala, htio on to ili ne.

Ono što ga je prvo zadesali jeste što nije imao potpisan ugovor sa prvim bendom u kojem se našao, dok je njega to kasnije koštalo i imao je još nekih neprijatnih situacija.

On je taj novac koji je zarađivao od svirku u to vrijeme trošio na drugu stranu, a on je inače bio u grupi Srebrna krila, gdje je doživio i razočarenje. Grupa je imala zakazan termin kako bi oni predstavili svoje članove grupe, a onda je tu samo Daniel došao i drugi se nisu pojavili.

Televizijska ekipa je bila skroz ogorčena i Danijel je napustio bend. Nakon toga je bio i jedan skandal na Evroviziji 1983. godine kada je on predstavljao Jugoslaviju i osvojio je četvrto mjesto sa pjesmom Džuli, pa je njegova pjesma bila veliki hit, a i dan danas se sluša. Osim toga je on i imao problem sa bivšom ženom koja je napisala knjigu o svome životu.