GRAND U SUZAMA- OTIŠLA JE ZAUVIJEK I ONA- O svojoj opakoj bolesti je pričala javno- ” ČOVJEK MORA DA SE BORI

0
767

U ovom dijelu članka dijelim veoma tužnu vijest s domaće muzičke scene. Nažalost, sve češće svjedočimo gubicima velikih ličnosti. Nedavno smo izgubili Sinišu Mihajlovića nakon teške bolesti, a prije nekoliko dana nas je napustio i legendarni fudbaler Pele. Ovi događaji podsjećaju nas na krhkost života i važnost uživanja u svakom trenutku.

Danas se globalna zajednica emotivnim porukama oprostila od jedne dragocjene ličnosti, dok na našoj estradnoj sceni vlada velika tuga zbog gubitka. Živka Spasić, poznata pjevačica i učesnica emisije “Nikad nije kasno”, nedavno je izgubila bitku s karcinomom pluća. Ova vijest je duboko potresla sve koji su cijenili njen talenat i doprinos muzičkoj sceni.

“Prije pet godina prošla sam kroz uspješnu operaciju pluća. No, sada se bolest vratila i ponovo sam se našla u borbi. Sve je veoma teško, ali se trudim ne gubiti nadu. Vjerujem da se moram boriti do kraja jer je to dio života. Trenutno prolazim kroz teške terapije, ali se trudim ostati jaka. Bolovi, mučnine i gubitak kose samo su dio onoga što prolazim, no fokusiram se na bitnije stvari i ne dozvoljavam da me to slomi,” rekla je u jednom od svojih posljednjih intervjua.

“Prvi put kada sam primijetila da mi kosa opada, osjetila sam težinu tog trenutka. Pogled u ogledalo bio je težak, a kroz glavu su mi prolazile najgore misli. Međutim, sada na to gledam drugačije. Shvatila sam da je najvažnije da ja budem dobro, a kosa će već porasti,” podijelila je Živka, osvrćući se na svoj borbeni duh i stav prema izazovima s kojima se suočavala.