Bili su prelep par, ali je on preminuo prerano: Ovako su Dragana Katić i njen partner izgledali u vreme najveće ljubavi (foto)

0
834

Danas se prisjećamo Igora Starovića, bivšeg frontmena benda Divlji Kesten, čiji je iznenadni odlazak prije dvije godine ostavio neizbrisiv trag na glazbenoj sceni. Iako je bio poznat po tome što je vodio miran i povučen život, daleko od svjetla reflektora, povremeno su se pojavljivale priče o njegovoj vezi s Draganom Katić, poznatom televizijskom ličnošću iz devedesetih. Iako je rijetko govorio o svom privatnom životu, mediji su povremeno prenosili vijesti o ovom aspektu njegove intime.

Unatoč protoku vremena, sjećanja na Draganinu ljepotu i unutarnju snagu ostala su postojana. Njihovo prijateljstvo, koje traje više od dvije decenije, preživjelo je brojne izazove, a iako nisu uvijek imali mnogo vremena za zajedničke trenutke, njihova povezanost ostala je nepromijenjena. U nedavnom intervjuu za “Grand magazin”, Dragana je otvoreno govorila o izazovima s kojima su se suočavali tokom kratke veze. Kada je saznala za Igorovu iznenadnu smrt, nije mogla sakriti svoju tugu i na Instagramu se oprostila od njega dirljivom objavom: “Igore, iz srca ti se izvinjavam.” Njegova smrt duboko ju je potresla i ostavila osjećaj tuge s kojim se teško suočava.

Njihova veza prošla je kroz faze romantične ljubavi i završila prijateljstvom, koje su uspjeli sačuvati do kraja. Igor, iako poznat po svojoj strasti prema arheologiji, ostao je posvećen muzici i umjetnosti, što mu je bila prava životna ljubav. Nakon njegove smrti, Dragana je izrazila svoju tugu, a vijest o njegovom odlasku potresla je mnoge.

Iako su bili svjesni ozbiljnosti njegovog zdravstvenog stanja, vjerovali su da će prevladati poteškoće. Nažalost, to se nije dogodilo. Njegov brat Boris primijetio je kako se Igorovo zdravstveno stanje brzo pogoršavalo zbog dugotrajnih problema s plućima, iako je Igor odlučio zadržati svoje patnje za sebe. Nakon troje mjeseci provedenih u Sokobanji, njegovo srce nije moglo podnijeti teret bolesti.

Igorov povučeni način života, u kojem je često nalazio utočište u pisanju pjesama, i dalje se pamti po njegovoj nenametljivoj i posebnoj ličnosti. Njegova smrt ostavila je trag na njegovim prijateljima i obožavateljima, a posebno na Dragani, čije prijateljstvo s njim traje decenijama.