Nermin Ademović, bivši menadžer pokojnog pjevača Nine Rešića, iznio je svoje viđenje događaja vezanih za Ninovu smrt, demantujući tvrdnje njegove kćerke Sandre Rešić. Ademović tvrdi da Sandra laže kada tvrdi da je bila sa Ninom do posljednjeg trenutka u Bijeljini.

Prema Ademovićevom svjedočenju, događaji su se odvijali brzo. Primio je poruku 19. oktobra uveče da je Nino loše, ali nije shvatio ozbiljnost situacije. Kada su stigli u Bijeljinu, Nino je spavao u svojoj sobi, ali je imao česte napade i jake bolove. Iako nije želio da ide kod doktora, zbog sve gore situacije Ademović je insistirao da ga odvedu u bolnicu. Nino je jedva hodao, ali su ga odvezli u bolnicu gdje su ga odmah uputili na hirurgiju.

Nažalost uprkos naporima ljekara, Nino je preminuo. Ademović je opisao tešku situaciju u bolnici, gdje su čekali na vijesti o Ninovom stanju, da bi na kraju saznali da ih je napustio. Nakon toga su se vratili u Ninov stan, gdje su svi bili šokirani, a odlučeno je da će sahrana biti u subotu u njegovoj rodnoj Bosanskoj Dubici.

Ademović je također istakao da na sahrani nije bilo Ninovih bliskih članova porodice, uključujući njegovu kćerku Sandru i brata Dejana, koji su prethodno došli u Bijeljinu.

Ovo svedočenje stavlja u drugačiju perspektivu događaje vezane za Ninovu smrt i osporava tvrdnje njegove kćerke, sugerirajući da Sandra nije bila prisutna u trenutku Ninove smrti i da je bilo drugačije od onoga što je ona opisivala.