Vozi Mujo vidno pijan kad ga zaustavi policajac:

„Gospodine, smrdite na alkohol“!

Mujo:

„Istina, pijan sam“!

„Pa, ako ste pili, zašto niste dali ženi da vozi“?

Mujo:

„Ako sam pijan, to ne znači da sam i lud“, ispali Mujo kao iz topa!

BONUS PRIČA:

Bila jednom jedna mala ribica po imenu Štuka. Ali, nemojte da vas ime zavara, jer Štuka nije bila opaka kao što ime sugerira, već prava mala smotana dobrica. Živela je u mirnom jezeru okruženom šumom, gde je svaki dan bio nova avantura.

Jednog dana, dok je Štuka plivala oko velikog kamena na dnu jezera, naišla je na staru, napuštenu bocu. Znatiželjna kao i uvek, odlučila je da pogleda unutra. Ali, avaj, u trenutku kada je zavirila u bocu, neka magija je povukla unutra! U trenutku se našla u mračnom, vlažnom mestu.

“Šta je sad ovo?” pitala se Štuka. “Da li sam to upala u neku vrstu riba-lovke?”

Nije prošlo dugo pre nego što je shvatila da nije sama. Pored nje, u boci, stajala je stara jegulja sa naočarima na nosu. “Ah, još jedna riba u boci,” reče jegulja. “Ja sam Profesor Eel.”

“Zdravo, Profesore. Ja sam Štuka. Kako da izađemo odavde?” upita Štuka, nadajući se da jegulja zna odgovor.

“Pa, vidiš,” reče Profesor Eel, “ova boca je začarana. Samo oni koji reše zagonetku mogu izaći.”

Štuka uzdahnu i reče: “Dobro, reci mi zagonetku.”

Profesor Eel poče da objašnjava: “Moraš mi reći šta je to što pliva, ali nije riba, leti, ali nije ptica, i hoda, ali nije čovek.”

Štuka razmisli duboko. Pliva, ali nije riba? Lete, ali nije ptica? Hoda, ali nije čovek? A onda joj sinu. “To je žaba!”

Boca se poče tresti, i u trenutku se Štuka našla natrag u jezeru, slobodna. “Bravo!” reče Profesor Eel, koji je sada plivao pored nje. “Uspeo si!”

Štuka se nasmeja i reče: “Zahvaljujući tvojoj zagonetki! Ali, kako si ti završio u toj boci?”

Profesor Eel se nasmeši: “Ah, to je duga priča. Uglavnom, bio sam radoznao kao i ti.”

I tako su Štuka i Profesor Eel postali prijatelji, plivajući zajedno kroz jezero, rešavajući zagonetke i istražujući svet ispod vode. Štuka je naučila da nije važno biti velika i opasna riba, već je najvažnije imati srce puno radoznalosti i prijatelja uz sebe.

I tako, dok su talasi lagano ljuljali jezero, a sunce se smeškalo iznad, Štuka i Profesor Eel su uživali u još jednoj mirnoj večeri, spremni za nove avanture koje će doneti novi dan.