Vučić: "Njih je bilo petorica, ja sam bio sam, oni su vikali i vrijeđali - u jednom trenutku me obuzeo i strah" - supercarobnisvijet.com

Vučić: “Njih je bilo petorica, ja sam bio sam, oni su vikali i vrijeđali – u jednom trenutku me obuzeo i strah”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na konferenciji za novinare u tvornici Jumko u Rudnoj Glavi, da ne želi prepričavati događaje u Predsjedništvu od prethodnog dana, jer je, kako je rekao, završio u osmi razred. Rekao je da će opet sići i suočiti se s predstavnicima Narodne stranke, jer je morao pokazati da ih se ne boji.

Vučić je danas prisustvovao početku rada na proizvodnji tvornice Jumko, u Rudnoj Glavi, blizu Majdanpeka. No, glavna tema njegove konferencije bilo je jučerašnje događanje ispred Predsjedništva, kada su na njegov poziv na Andrićev vijenac došli predstavnici Narodne stranke.

“Nisam želio ništa objasniti. Mislim da to nije bilo ništa važno. Za mene je problem kada premijeru Srbije kažete da je budala korumpirana i kada koristite najgore moguće izraze. Nema smisla reći ljudima da ćete ih strpati u zatvor i pretući jer misle drugačije. Rekao sam im da dođu i učine mi to, jer se neću skrivati, jer je moj posao biti pred napadnutim ljudima. Neću sudjelovati u tim pričama. Bilo ih je pet, ja sam bio sam, vikali su i vrijeđali … Mislim da to nije nešto strašno. Nisu mi prijetili ni najmanje, ono što su vikali bio je politički nastup i nemam se na što žaliti. Krivim ih što su ugrozili budućnost Srbije “, rekao je Vučić dodajući da neće prepričavati događaj od jučer jer je” završio osmi razred osnovne škole “.

“Pitao sam se jesam li pogriješio jer sam sišao dole. I ponovio bih isto. Jer sam im morao pokazati da se normalna i pristojna Srbija ne boji batina i da postoji netko tko će im stati na put. Rekao sam im da me tuku, a ne ljude. Nemam ništa loše za reći o njihovom ponašanju, političkim nastupima, ljudima koji rade svoj posao. Ne pada mi na pamet kukati i plakati. Idući put bih opet sišao, ali vjerojatno bih bio manje uzbuđen i pozvao bih ih da dođu na kavu “, rekao je Vučić.

Podsjećanja radi, Vučić je u četvrtak na konferenciji za novinare u Palati Srbija uputio poziv članovima Narodne stranke Vuku Jeremiću, Miroslavu Aleksiću, Borivoju Boroviću, Borislavu Novakoviću i Vladimiru Gajiću da dođu i linčuju ga, ako, kako je izjavio, smiju to činiti.

“Evo, molim ih, kompletno vodstvo te stranke, budući da su vrlo jaki, nemojte to činiti ostali, vas pet se okupljate na meni. Ovaj crnogorski nacionalist, sljedbenik Sekule Drljevića, Borivoja Borovića, onaj iz Trstenika, zatim Gajića, Vuka Jeremića i Bore Novakovića. Evo vas pet, personificirajte me, ne dopustite da itko drugi vidi kako ćete to raditi vas petorica. Ne progoni ove nevine, obične ljude. Dolazite vas petorica “, rekao je Vučić.

Predstavnici Narodne stranke odazvali su se jučer njegovom pozivu, a u obraćanju medijima ispred Predsjedništva izjavili su da su došli pitati Vučića je li normalno da javno pozivaju građane Srbije da se bore s njim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *