PUŠAČI, ŠTO STE PUŠILI, PUŠILI STE - Od sad velike kazne za konzumacija duhana na javnim mjestima, kad vidite šokirati ćete se - supercarobnisvijet.com

PUŠAČI, ŠTO STE PUŠILI, PUŠILI STE – Od sad velike kazne za konzumacija duhana na javnim mjestima, kad vidite šokirati ćete se

Za danas jedna vrlo zanimljiva tema za koju vjerujemo da će zainteresirati mnoge od vas. Do sada se nekoliko puta razgovaralo o tome da će konzumacija cigareta biti zabranjena u javnosti, ali do sada se to nikada nije dogodilo. Izgleda da je došlo vrijeme i za to. Naime, donošenjem Zakona u potpunosti će se zabraniti konzumacija duhanskih proizvoda u svim zatvorenim prostorima, javnom prijevozu, privatnim automobilima s malom djecom.

Ovo je dosad najstroži zakon koji podrazumijeva očito potpunu zabranu konzumiranja duhana i duhanskih proizvoda u svim zatvorenim prostorima, odnosno javnim zatvorenim prostorima, na radnom mjestu i u javnom prijevozu. Uz to, zabranjena je konzumacija duhana u privatnim vozilima u kojima sudjeluju maloljetnici, osim konzumiranja duhana za njuhanje i žvakanje. Ovaj prijedlog zakona poslala je Vlada FBiH, a izazvao je brojne negativne komentare i reakcije u javnosti.

Naime, ugostitelji u FBiH žale se na ovaj račun, jer im je posao značajno smanjen zbog cijele situacije s virusom korone, a čak i sada, ako ovaj zakon bude usvojen, posao će im definitivno smanjiti dobit. Da nisu jedini koji se žale i kojima to nikako ne ide, dokazuje činjenica da su se i neki zastupnici priklonili njima. Moramo pričekati da vidimo što će se dalje dogoditi, a možda se ovaj zakon donese i u drugim zemljama u regiji. Što mislite o svemu tome? Napišite nam svoje komentare.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *