Veliki haos napravio Šešelj u studiju pa poručio - dva hoštaplera branite i ratna zločinca - nema poštovanja prema izdajnicima - supercarobnisvijet.com

Veliki haos napravio Šešelj u studiju pa poručio – dva hoštaplera branite i ratna zločinca – nema poštovanja prema izdajnicima

Kad je dan ranije donesena drugostupanjska presuda Ratku Mladiću, mediji na Balkanu definitivno su eksplodirali i odmah su krenula pucnjava na društvenim mrežama. U Bosni i Hercegovini su, naravno, bili zadovoljni presudom, a istodobno i vrlo razočarani što nije osuđen za genocid.

U Srbiji je, dakle, potpuno drugačije raspoloženje, mnogi su tugovali i bili razočarani ovom presudom, dok je bilo onih koji su opravdavali kaznu za ratne zločine, te naglašavali da to ne mora biti presuda srpskom narodu. Oglasili su se i političari koji su morali dati svoju stručnost povodom cijelog suđenja. Odmah dan nakon suđenja, Vojislav Šešelj izjavio je da su mladići dali koktel da se smire, jer je tijekom cijelog suđenja djelovao prilično smireno i izgubljeno.

Tako rano jutros bio je gost na Prvoj TV, gdje je gostovao u jutarnjem programu “Jutro”, gdje je dao svoje stručno mišljenje, a vjeruje da će biti namjerno poslan u zatvor u Velikoj Britaniji, gdje je Radovan Karadžić je već. Poznato je da tamo vladaju albanski klanovi koji su već pokušali ubiti srpskog zarobljenika.

Šešelj jednostavno nije mogao izdržati a da nije spomenuo Dejana Anastasijevića, bivšeg haškog svjedoka i novinara koji je preminuo, na što bi ga voditelj grdio i prekidao u izjavi, a onda je Šešelj poludio. Tvrdio je da je dao lažno svjedočenje protiv Miloševića, a onda je iz revolta izašao iz studija i prekinuo gostovanje u jutarnjem programu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *