U strahu cijeli Balkan - Vesli Klark poručio da je Slobodan napravio veliku grešku, a da posao nije završen - slijedi i najgore - supercarobnisvijet.com

U strahu cijeli Balkan – Vesli Klark poručio da je Slobodan napravio veliku grešku, a da posao nije završen – slijedi i najgore

Htjeli mi to priznati ili ne, najpopularnija tema u cijeloj regiji opet su događaji koji su se dogodili u razdoblju 1992.-1995. Prvo smo imali rušenje crkve u Konjević Polju, koja je bespravno sagrađena, a Fata Orlović, koja se posljednjih 20 godina borila za uklanjanje crkve iz svog dvorišta, došla je do stupa srama, a mnogi nose to oko njihovih usta.

Neki je mrze, razapinju na križu srama, dolaze joj u kuću i provociraju je, dok je druga strana iz Bosne i Hercegovine veliča i čestita na dosadašnjoj hrabrosti. Drugi je događaj ponovljeno suđenje Ratku Mladiću, koji je drugostupanjskom presudom osuđen na doživotni zatvor, ali nije osuđen za genocid po nekim točkama optužnice, što je opet izazvalo velike kontroverze.

Sada se oglasio i sam Wesley Clark, koji je 1999. zapovijedao postupkom bombardiranja NATO snaga na vojne ciljeve u SR Jugoslaviji. Da je Slobodan Milošević tada prihvatio neke točke sporazuma, nikada ne bi bilo bombardiranja, pa je najteže pogodio svoj narod koji je puna dva mjeseca patio pod NATO bombama.

Sad je ponovno izjavio i podlio ulje na vatru, kada je za Radio Slobodna Europa rekao da cijela priča na Balkanu nije gotova, te da bi cijeli proces i nesuglasice između Kosova i Srbije mogli dovesti do novog rata, i zato Aleksandar Vučić mora igrati pametno, neke poteze, kako ne bi opet prouzrokovao nepotrebno krvoproliće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *