AKO USTAJETE NOĆU I IDETE U WC, OVO MORATE DA ZNATE: Doktorica iz Hitne upozorila na problem koji ima OZBILJNE posljedice - supercarobnisvijet.com

AKO USTAJETE NOĆU I IDETE U WC, OVO MORATE DA ZNATE: Doktorica iz Hitne upozorila na problem koji ima OZBILJNE posljedice

Doktorica Danijela Jevtić objasnila je da komplikacije mogu biti zabrinjavajuće!

Doktorica Danijela Jevtić s Hitne rekla je da se Beograđani sve češće pojavljuju s istim problemom – ozljedama i onima koje su dobili kod kuće. Mnogi ni ne znaju da imaju nizak krvni tlak, zbog čega tijekom vrućih dana mogu pasti u kući i ozlijediti se, to posebno vrijedi za one koji noću ustaju da bi otišli na toalet.

Te ozljede mogu dovesti do trajno smanjene pokretljivosti, a liječnik je svima savjetovao kako se zaštititi.

“Možda zbog lijepog vremena, prethodno smanjenog kretanja, sada imamo izuzetno velik broj ozljeda. To su i domaće traume i ozljede na javnom mjestu”, rekla je.

“Mnogi imaju problem za koji i ne znaju, poput pada krvnog tlaka, ali savjet za starije pacijente i one s nižim krvnim tlakom je ustajanje noću, kada su česte ozljede. Ako imate mokrenje noću , kada idete na zahod, posebno “Ako uzimate diuretik kao terapiju, svakako prvo malo sjednite na krevet, nemojte naglo ustajati. Neka put do kupaonice bude osvijetljen i skliske površine pokriveno “, rekla je.

“Ovo su mali savjeti, ali oni vas spašavaju od dugotrajne nepokretnosti nakon prijeloma kuka. Posljedice tijekom oporavka mogu biti opasne, među njima su infekcije mokraćnog sustava, upala pluća i druge ozbiljne komplikacije”, rekla je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *