“Ako ja uzmem stvari u svoje ruke, NEĆE BITI DOBRO!” Veljko Ražnatović bijesan nakon presude! - supercarobnisvijet.com

“Ako ja uzmem stvari u svoje ruke, NEĆE BITI DOBRO!” Veljko Ražnatović bijesan nakon presude!

Prekjučer je najvažnija informacija u cijeloj regiji bila glavna presuda Ratku Mladiću. Naime, drugostupanjsko suđenje Ratku Mladiću održano je jučer u Haagu, počevši nakon 30-ak minuta odgode. Cijela je regija jučer pratila ovaj slučaj, posebno Bosna i Hercegovina i Srbija, a na kraju je bilo kako se očekivalo, odnosno samo je potvrđena njegova doživotna kazna.

Prva kazna bila mu je 2017. godine, kada je osuđen na doživotni zatvor zbog zločina protiv čovječnosti, genocida, kršenja zakona i običaja ratovanja u Bosni i Hercegovini u periodu od 1992. do 1995. godine. Ratko se 16 godina skrivao od ruku pravde, a u Srbiji je uhićen 2011. godine, a kad ste je priveli, svi su već znali kakav će biti scenarij. O cijelom ovom slučaju govorile su brojne poznate osobe iz Srbije, pa čak i predsjednik Aleksandar Vučić, a većina ih je bila razočarana glavnom presudom, iako su je neki pokazali izravno, neki neizravno.

Sve ovo nije moglo proći bez velikog domoljuba Veljka Ražnatovića, koji se inače najavio putem svog Instagram profila. Na taj je način napisao da to nije samo presuda Ratku Mladiću, već i cijelom srpskom narodu. Još 2017. godine Mladićeva obrana zatražila je od Žalbenog vijeća da poništi prvostupanjsku presudu i donese novo suđenje i suđenje, što se na kraju dogodilo, ali za Ratka Mladića nije bilo dobro. Kakvo je vaše mišljenje o ovom suđenju? Napišite nam u komentarima ispod.

Veljko je rekao kako je spreman boriti za srpski narod i čast naroda. Bijesan je mnogo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *