Ratko Mladić je sinoć u sudnici plakao kao curica nakon presude, a evo šta je sad preko svog sina poručio narodima BiH - svi u šoku - supercarobnisvijet.com

Ratko Mladić je sinoć u sudnici plakao kao curica nakon presude, a evo šta je sad preko svog sina poručio narodima BiH – svi u šoku

Darko Mladić, sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, otkrio je u intervjuu za RTRS da je posjetio oca nakon izricanja presude i da je tom prilikom rekao da bi se mnogo zabrinuo da je pušten i da je važno da narod zaštiti Republiku Srpsku.

Darko je rekao da je njegov otac bio dobro, “miran i staložen”, te da je tijekom posjeta zvučao dobro, što je pripisao adrenalinu. Komentirajući svoju opću situaciju, rekao je da će se tek sljedećih dana vidjeti kako će današnji događaji utjecati na nju.

Mladić je rekao sinu da “kaže svima” da ne brinu zbog kazne koju je dobio, kao i da ga je “NATO pakt osudio jer je branio svoj narod i spriječio njihove planove da protjeraju Srbe sa svojih stoljetnih ognjišta”.

Također je rekao da “narod ne mari za presudu” i da je važno da narod zaštiti Republiku Srpsku, a da je njihova sudbina manje važna.

Darko je prenio da je njegov otac izrazio zahvalnost sutkinji Nyambi “što je pokazala izvanrednu hrabrost suprotstaviti se pravosudnom mehanizmu, koji sve ove godine, od svog osnutka, sudi prema unaprijed napisanim standardima i dijeli žrtve na prikladne i nepodobne”.

Na kraju je podvukao da zna što ljudi misle o njemu, kao i da “nije važno, važno je zaštititi Republiku Srpsku”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *