Jelena Karleuša o presudi zločincu Ratku Mladiću - svi su se šokirali zbog onog što je rekla, auu, sad će je Srbi razapeti - supercarobnisvijet.com

Jelena Karleuša o presudi zločincu Ratku Mladiću – svi su se šokirali zbog onog što je rekla, auu, sad će je Srbi razapeti

Pjevačica Jelena Karleuša reagirala je na svom nalogu na Instagramu povodom presude bivšem zapovjedniku Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji je osuđen za ratni zločin i genocid u Srebrenici.

Mladić je jučer u Haagu osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti nad nesrpskim stanovništvom tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

“Presuda jednom ratnom zločincu nije presuda jednom narodu”, napisala je kratko Jelena Karleuša na Instagramu. Stoga je pozdravila odluku Haškog suda.

Žalbeno vijeće Mehanizma za kaznene sudove u Haagu jučer je potvrdilo doživotnu kaznu bivšem zapovjedniku Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Ovom je pravomoćnom presudom, uz izdvojeno mišljenje predsjednika tog peteročlanog vijeća, sutkinje Prisce Matimbe Nyambe, odbio Mladićevu žalbu po svim osnovama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *