Tuga do neba - o ne, iznenada je umro, CIJELA SRBIJA U ŠOKU - supercarobnisvijet.com

Tuga do neba – o ne, iznenada je umro, CIJELA SRBIJA U ŠOKU

Nedavno se pojavio na otvorenju izložbe “Paket aranžman (1981.-2021.)” Na Kalemegdanu

Visoko cijenjeni grafički dizajner, ilustrator i autor brojnih plakata i naslovnica albuma, Branko Gavrić, iznenada je preminuo u Beogradu.

Uz naslovnicu albuma Electric Orgasm, Elvis J. Kurtovich, Korneli Kovač i mnogi drugi, Branko Gavrić zaslužan je i za naslovnicu albuma “Paket aranžman”. Također je odgovoran za samo ime ove legendarne kompilacije na kojoj su grupe Charlot the Acrobat, Idols i Electric Orgasm prvi put predstavljene javnosti.

Nedavno se pojavio na otvorenju izložbe “Aranžman paketa (1981.-2021.)” Na Kalemegdanu, kada su prošla četiri desetljeća od izlaska kultnog albuma početkom godine.

“Zapad malo zna o nama, stavlja nas iza željezne zavjese i u tom trenutku glazba u Jugoslaviji ne zaostaje za EVropom i Amerikom, pa ju je tom zapadu trebalo samo predstaviti, odvesti u Beograd na turneju . I bez ikakvih uljepšavanja. I tako dalje Paket je postao aranžman turističko-glazbenog paketa – rekao je dodajući kako je glazbenim konceptom predstavio glazbenike u konobi Kolarac te da su svi bili protiv tog rješenja, jer “svi su vidjeli projekt kao osobni i imali su vlastite ideje o naslovnici “.

Enco Lesić prekinuo ga je riječima: “Ovo je sjajna naslovnica i ovo ide”.

Neko je vrijeme Gavrić bio i grafički urednik glazbenog časopisa Jukebox, a posebno se istaknuo brojnim plakatima za Omladinske radne akcije i filmove.

Prije samo 15-ak dana preminula je Gavrićeva supruga Mirjana koja mu je bila najveća ljubav i podrška.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *