TRAGEDIJA U SRBIJI! Grom ubio dječaka(14) na Pešteru tokom oluje! - supercarobnisvijet.com

TRAGEDIJA U SRBIJI! Grom ubio dječaka(14) na Pešteru tokom oluje!

Vrlo dugo, u posljednjih nekoliko mjeseci, govorilo se da će se u lipnju dogoditi vrlo veliki pljuskovi i grmljavina koja je uvijek slijedila ovaj mjesec, kao i srpanj koji je pred nama. U protekla 3 dana imali smo vrlo visoke temperature što je samo nagovještavalo jaku kišu koja je danas pogodila cijelu Srbiju.

Vjerujemo da ste do sada mnogo puta čuli da tijekom grmljavinske oluje morate pobjeći s otvorenog prostora, izbjegavati krošnje drveća, kao i metalne predmete, kišobrane, posebno u nedavnoj prošlosti imali smo mnogo slučajeva kada je grom ljude pogodio ozbiljne opekline na tijelu, dok su neki nažalost umrli na mjestu.

Prošle godine imali smo jedan takav slučaj kada su žene radile na polju nedaleko od Paraćina i sakrile se ispod hrasta kojeg je gotovo pogodio grom, a nažalost jedna žena je umrla na mjestu. Još jedna smrt, nažalost, danas u Srbiji, u Peshteru, gdje je nažalost umro 14-godišnjak.

Sve se dogodilo u selu Žitniće, kada je dječak cijepao stoku, a nažalost nesreća se dogodila oko 7 sati kada je područje pogodilo strašno nevrijeme. Roditelji su ga pronašli na livadi i odvukli u zdravstveni dom, ali on je nažalost već bio mrtav.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *