Grand i Žika u suzana - umro je, otišao je najveći - njegova djela će živjeti s nama zauvijek - supercarobnisvijet.com

Grand i Žika u suzana – umro je, otišao je najveći – njegova djela će živjeti s nama zauvijek

Da je sudbina nepredvidljiva, a da nikad ne znamo što nas čeka sutra i hoćemo li se probuditi živi kad legnemo noću, pokazuje činjenica da je mnogo takvih slučajeva, koji navečer odlaze na spavanje, najviše normalno i ne žive živi sljedećeg jutra. Možda je to i jedna od najlakših smrtnih slučajeva, jer dolazi tako iznenada i čovjek ne pati. Jer u današnje vrijeme mnogi ljudi završe na samrtnoj postelji i tako godinama pate, a za njegovu obitelj to je još gore jer on mora gledati tu patnju i bol, a ne može učiniti ništa posebno.

Već smo pisali o tome koliko je poznatih osoba preminulo u posljednjih godinu dana na cijelom Balkanu, dovoljno je spomenuti neke od njih Boru Drljaču, Džeja Ramadanovskog, koji su bili majstori svog zanata što se tiče narodne glazbe, s druge strane Đorđa Balaševića koji nas je napustio u februaru ove godine. I bez obzira na to koliko godina imaju, njihovim obožavateljima i drugima nije svejedno kad čuju ovakve vijesti. Naša današnja tema su Zvezde Granda, koje je jedno od najboljih muzičkih natjecanja na našem području. Mnogi su kvalitetni pjevači izašli iz ovog natjecanja u posljednjih 20 godina.

Emisija “Nikad nije kasno” pružila je priliku i šansu pjevačima koji su donekle zakasnili, a koji u mladosti nisu imali priliku pjevati, a recimo da bi trebali. Dakle, urednika ove emisije Žike Jakšića, koji je pružio novu šansu svim onim ljudima koji vole dobru muzik i koliko je dobar u poslu kojim se bavi, pokazuje gledanost ove emisije. Živadin Žića Kojić preminuo je u 82. godini, rođen u Pančevu. Popularni Bajaga nedavno je obradio jedan od najvećih Žičinih hitova, a to je zasigurno “Lepa Janja ribareva kći”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *