Uradite ovo kad upalite bojler i račun za struju će vam biti duplo manji - majstori otkrili "caku" - supercarobnisvijet.com

Uradite ovo kad upalite bojler i račun za struju će vam biti duplo manji – majstori otkrili “caku”

Vječna dilema i jedna od nerješivih misterija je pitanje kada se troši manje električne energije, kada se bojler neprestano uključuje ili kada se uključuje po potrebi? Internet forumi, društvene mreže ili bilo kakva rasprava vezana uz ovu temu uvijek je aktualna i ne postoji način da se dobije konačni odgovor. Bit će netko tko će vam reći da je racionalnije kotao stalno držati uključenim, jer tada ne mora skrivati ​​svu vodu, već samo podgrijava postojeći, a s druge strane neki tvrde da je najbolje da ga uključite po potrebi.

Na kraju, evo odgovora na ovu temu od servisera ovih kućanskih aparata. Međutim, sve ovisi o broju članova obitelji. Ako se radi o samcu ili mladom bračnom paru, tada je najbolje uključiti bojler po potrebi, a s druge strane, ako je riječ o velikoj obitelji, tada je vjerojatno najbolje da oni zadrže bojler , jer će nekome cijelo vrijeme trebati topla voda. Važna je sama svrha kotla koja igra veliku ulogu.

Ako se bojler koristi samo za kupaonicu i tuš, tada ga je najbolje uključiti prema potrebi, a ako se radi o velikom protočnom bojleru koji se koristi i u kuhinjske svrhe, tada ćete ga morati zadržati na svim vrijeme. Dakle, na kraju, kad se sve zbroji i oduzme, puno je ekonomičnije to uključiti samo kada je to potrebno i, naravno, gledati da se uključi kad je tarifa jeftina. Još jedan savjet i savjet je postavljanje termostata između 55 i 60 stupnjeva, jer to stvara manje kamenca i produljuje njegov vijek trajanja. Kotao treba očistiti od kamenca najmanje jednom godišnje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *