U šoku su svi, ovo niko nije znao - stravična nesreća u Budvi - bijela ajkula napala mladića i ubila ga - supercarobnisvijet.com

U šoku su svi, ovo niko nije znao – stravična nesreća u Budvi – bijela ajkula napala mladića i ubila ga

O ovom se tragičnom događaju govori i danas. Poanta je u tome da je jedini napad morskog psa ikad zabilježen na crnogorskom primorju bio davne 1955. godine. Ova je priča o tragično završenom mladom životu i preporučujemo vam da je pročitate do kraja. Tako su u sklopu studentskog ljetovanja trojica mladića veslali kroz drvenu barku prema Budvi, a oni su išli iz smjera Jaza, gdje su obično provodili ljetni odmor.

Dvadesetjednogodišnji Stevan Stevica Tomašević, koji je bio student elektrotehnike iz Čačka, prvi je od njih trojice skočio u vodu. Ubrzo nakon što je skočio u vodu bio bi napadnut, a koliko je napad bio jak govori činjenica da je nesretni mladić gotovo prepolovljen. Ovom napadu svjedočila je i mornarička straža koja je već tragala za velikom bijelom morskom psom koju su pokušavali uloviti, ali bezuspješno. Tvrdili su da je dugačak sedam metara, a u Jadransko more došao je iza američkog broda, jer ga je privukao leš magarca koji je netko bacio nedaleko od zaljeva na rubu plaže gdje je tragični napad ovog mladog čovjeka.

Nakon njegove smrti ispričana je jeziva priča o jednom detalju, a to je bila majica koju je imao na sebi. Majica je bila iz Kajak kluba Čačak, na kojem je bio izvezen broj 137, a to je bio datum njegove smrti, pa su mnogi rekli da je ovaj mladić predvidio svoju smrt. Mjesec dana nakon tragedije, njegova je obitelj postavila spomen ploču na vrh stijene koja se uzdiže iznad uvale na rubu plaže, koja i danas stoji na tom mjestu, a na ploči stoji: „U uvali iza ove stijene, plivanje je život izgubio s prijateljima 13. jula 1955. godine, Stevan-Stevicom Tomaševićem, studentom elektrotehnike iz Čačka, u dobi od 22 godine, kao žrtva morske nemani. Neutješna obitelj i prijatelji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *