Ono najgore se desilo - estrada plače, niko nije očekivao ovo - evo informacija o kraljici narodne muzike - supercarobnisvijet.com

Ono najgore se desilo – estrada plače, niko nije očekivao ovo – evo informacija o kraljici narodne muzike

U nastavku današnjeg članka govorimo o Šemsi Suljaković koja je zasigurno obilježila posljednjih 40 godina na sceni i može se reći da je ona sinonim za narodnu kafansku muziku. Vjerujemo da se svi sjećate Južnog vjetra i ekipe koja je digla na noge sve kafiće u bivšoj Jugoslaviji. Mile Kitić, Šemša Suljaković, Dragana Mirković i svakako Šemša Suljaković.

Međutim, početkom rata na Balkanu Šemsa Suljaković jednostavno je nestala sa scene. Svi su se pitali što joj se događa, jer nije bila ni na društvenim mrežama, a onda se pročulo da je svoj mir i sreću pronašla u Švedskoj.

Tamo je radila za svoju dušu, a kako je izjavila nekoliko puta, zarađivala je vrlo solidno kako bi to mogla biti ona do kraja života. U Bosnu je došla samo nekoliko puta, a posljednji put prije 2 godine kada joj je majka preminula. U Beograd i Srbiju dolazi tek kad od nekih kolega dobije poziv za obilježavanje godišnjice i to je sve.

Kako je izjavila za srbijanske medije, ne namjerava se vratiti na Balkan, jer je zapravo postala Šveđanka. Vjerujemo da je ovom izjavom definitivno slomila sva srca ljubitelja dobre narodne muzike na ovim prostorima. Rekla je i da više neće pjevati na našim prostorima, da je umorna od svega.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *