90 ih je bila bomba, zbog NJE se pucalo po kafanama! Onda se udala za opasnog tipa i više nije smjela da pjeva, znate li o kome je riječ? - supercarobnisvijet.com

90 ih je bila bomba, zbog NJE se pucalo po kafanama! Onda se udala za opasnog tipa i više nije smjela da pjeva, znate li o kome je riječ?

U današnjem članku slabo se sjećamo 90-ih godina prošlog stoljeća i imamo posla s pozornicom koja je u to vrijeme bila na vrlo niskim granama. Sve je bilo nekako u sjeni krize koja je vladala na cijelom Balkanu, sankcije u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj oporavljale su se od nedavno završenog rata, pa nitko definitivno nije želio muziku.

Međutim, uvijek se moglo izdvojiti neko zanimljivo ime koje je u to vrijeme bilo vrlo zanimljivo. Kafanska muzika bila je vrlo vrijedna u to vrijeme zločina i korupcije, a neki su izvođači tada zarađivali brutalan novac, koji traje i danas. Najbolji primjer za to je Aca Lukas, koji je na beogradskim splavovima pjevao mafijaškoj eliti, a nakon nastupa jednostavno nije znao koliko je zaradio.

Tek kako ujutro kaže, kad se vrati kući, shvati da ima po 50 ili 60 hiljada maraka.  Jedna od njih je Slađana Košutić, čija je karijera trajala samo nekoliko godina. Bila je poznata po nastupima u kafani, a svjedoci kažu da je se na njenim svirkama pucalo, ljude jednostavno pogodi pjesma.

Bila je lijepa s karakteristično crvenom frizurom, a onda je jednostavno nestala sa scene. Mnogi su mislili da je u inozemstvu, ali prava je istina da se udala za tipa s beogradskog asfalta, koji joj nije dao da pjeva. Razvela se od njega 2002. godine, pokušala se vratiti na scenu, ali to više nije bilo to

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *